Таксиджии скочиха срещу шефовете на централи
Таксиджии скочиха срещу шефовете на централи / netinfo
Независимият транспортен синдикат “Авто’94” няма да подкрепи планирания за петък протест на таксиметровите шофьори от Варна. Това заяви за Дарик Димчо Иванов, председател на синдиката и заместник-председател на Националната федерация на таксиметровите шофьори. Стяганият за петък протест се организира от шефовете на централи, които Иванов определи като “виртуални” превозвачи.

Според синдикалния лидер собствениците на таксиметрови фирми работят против бранша. Шофьорите, които работят за тях, пък щели да бъдат задължени да излязат на протеста, което даде повод на Димчо Иванов да го определи като пародия.

Както по-рано тази седмица Дарик съобщи, в петък таксиджиите излизат на протест срещу високите цени на горивата, заради сивата икономика в бранша, както и заради депозираното им преди месец искане да отпадне изискването за определени години на автомобилите, които се ползват за таксиметров превоз.

Варненски таксита, водени от лидера на синдикат “Авто’94, се включиха в днешния национален протести в София, в който се включиха техни колеги от цялата страна. От варненска страна се включиха предимно таксита на свободна практика.

Чуйте какво още каза Димчо Иванов пред Дарик / в звуковия файл /.