Станишев: Ако трябва, ще режем командировъчни заради кризата
Станишев: Ако трябва, ще режем командировъчни заради кризата / dariknews.bg

През април и май се забелязва известно съживяване на икономическите субекти и по-високо постъпление в бюджета в сравнение с предходните месеци. Това съобщи във Варна министър-председателят Сергей Станишев. По-добрите статистически показатели обаче не отменят необходимостта от ежеседмично следене на изпълнението на бюджета от финансовото министерство, посочи Станишев.

Държавата първо трябва да спази своите социални ангажименти, както и инфраструктурната програма. Всички останали неща като текущи разходи за командировки, телефони и коли могат да бъдат орязани. Към това ще се пристъпи, ако има необходимост, заяви още премиерът.

 

"Чистата нетна печалба за България от членството ни в Европейския съюз е близо 2 млрд лева. Във всяка община в страната се реализрат проекти с финансиране от еврофондовете. Безумно е да се мисли за напускане на Евросъюза." Така Станишев отговори на въпрос дали би подкрепил евентуално излизане от евроструктурата.

Във Варна министър-председателят направи първа копка за изграждане на сграда за Факултета по фармация, след което се срещна със студенти на Медицинския университет в морската столица.

По-късно премиерът ще посети корабостроителницата „Булярд”. Там Станишев ще присъства на церемонията по изплаване на вода и ще разгледа конструкции на втория най-голям кораб, строен в корабостроителницата. Предвидена е и среща с корабособственици, корабостроители и представители на браншови организации в корабостроителния сектор.