При залавянето му са пострадали полицаи
Хванаха дрогиран 27-годишен рецидивист във Варна, съобщиха от полицията. На 8 септември униформени получават сигнал за мъж, който се опитва да отвори паркиран автомобил.

При пристигане на мястото, полицейският екип установил мъж - видимо под влияние на упойващи вещества, който държал в ръката си дървена дъска.

Рецидивист отива в затвора заради кражба

Той не се подчинил на разпореждането им да остане на място и побягнал. Полицаите прибегнали до помощни средства - електроди, за да задържат нарушителя, но мъжът се откъснал и продължил бягството си.

Тогава служителите на реда произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони и трети, с който улучили беглеца в областта на коляното и така го забавили. Стигнало се до използване и на физическа сила.

В следствие на схватката единият полицай е с наранявания, а колегата му е със спукване на дясна ръка. По-късно униформените установили и самоличността на извършителя, който се оказал жител на Провадия, известен на МВР, осъждан за взломни кражби и наркозависим.

У задържания е намерено пакетче с кристалообразно вещество. Установен е и един автомобил в района, взломен от същия мъж. По случая се води разследване и събраните материали са предадени на прокуратурата.