Шеф на болничен паркинг се правел на Лиу XIV-ти, искал пари на линейки
Шеф на болничен паркинг се правел на Лиу XIV-ти, искал пари на линейки / Sofia Photo Agency, архив

При ползване на паркинга на болница "Св. Марина" се таксуват дори линейки, алармираха на заседание на общинската здравна комисия от Варненския тубдиспансер. Въпреки че от Терапията изрично повикали екип на здравното заведение да прибере туберкулозно болен, той бил принуден на излизане от лечебницата да плати 1 лев за престоя. Повод за сигнала стана искането на управителя на Онкодиспансера д-р Георги Кобаков паркингът на болницата да стане платен по примера на МБАЛ "Св. Анна" и "Св. Марина".

Съветниците дадоха положително становище за ремонт на отделението по лъчетерапия да бъдат отпуснати 37 хил. лв. При възможност за закупуване на ехограф и допълнителна техника за ДКЦ "Чайка" ще бъдат отпуснати общински средства. За заплати и рентген в Тубдиспансера ще бъдат заделени общо 175 хиляди.

Управителят на АГ-болницата д-р Радослав Минков поиска пари за ремонт на тавана на ниското тяло на задравното заведение. Става въпрос за 700 кв. метра, която до момента е кърпена на парче, обясни специалистът.

До средата на септември трябва да бъде приета Стратегия за развитието на варненското общинско здравеопазване за периода 2013-та - 2018-та година, стана ясно още на заседанието. Тя ще бъде разработена на базата на предложения на всички здравни заведения във Варна и ще съдържа антикризисни мерки.