Ретро музеят отваря врати
Ретро музеят отваря врати / снимки и видео: Ретро музей

Символите на социализма на едно място. В безупречен вид и пълни със спомени. Това ще представлява уникалният за страната Ретро музей, който отваря врати днес, в Деня на труда 1 май. Дори датата не е избрана случайно.

Уникалната ретро експозиция е разположена на площ от 4 декара във варненския Гранд мол. Най-голямата атракция в нея ще са превозните средства. Изложени първоначално ще бъдат 50 коли, реставрирани до последното болтче - от легендарния „Трабант" през култовия „Москвич" до соцлимузината „Чайка", на която навремето са се возили членовете на Политбюро.

Ще бъдат показани и 15-на мотоциклети, безброй радиа, телевизори, телефони, парфюми, детски играчки и всякакви други предмети, свързани с бита, развлеченията, културната и трудовата дейност от онзи период на историята ни, когато, учениците правеха физзарядка, несемейните плащаха ергенски данък, а полицията беше милиция.

Ретро музеят отваря врати
netinfo

Ретро музеят ще бъде нещо средно между Мототехника, Кореком и магазин „501 стоки", разкрива идеята си създателят и собственик на музея Цветан Атанасов (вляво на снимката долу). Събирането на грандиозната колекция отнема на 44-годишния варненски бизнесмен 10 години, много усилия и средства.

Ретро музеят отваря врати
netinfo

Атракция ще са и 25-те восъчни фигури на държавни ръководители, актьори и певци. Фигурите са в цял ръст и напомнят за Тодор Живков, Ленин, Брежнев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Невена Коканова и др. На разположение на посетителите в Ретро музея ще бъде и магазин за сувенири.

Много снимки  на артефактите и видео от подреждането на експозицията можете да видите в страницата на Ретро музей във Фейбук. За по-малко от 10 месеца от създаването й тя вече има над 176 000 почитатели.

На откриването утре се очаква да присъстват премиерът Бойко Борисов и министри, разкри пред Дарик Цветан Атанасов.

Ретро музеят отваря широко вратите си на в 10 часа и ще очаква посетители всеки ден от 10 до 22.00 часа. Разположен е на ниво 1 в паркинг зоната на мола.