Радан Кънев: Имаме нужда от нови дрехи, в старите не изглеждахме добре
Радан Кънев: Имаме нужда от нови дрехи, в старите не изглеждахме добре / Днес +

Реформаторският блок ще се бори за промяна в ежедневието на всеки един гражданин чрез смели реформи в правосъдието, образованието, здравеопазването, социалнте дейности. Това заяви пред стотици симпатизанти лидерът на ДСБ и водач на варненската листа на блока Радан Кънев. С изпълнение на химна снощи беше открита предизборната кампания на реформаторите във Варна.

„Без промяна, със старите нрави, обикновеният българин не може да заживее по-добре. Срам ни е как имат наглостта да ни предлагат старите лица, старите нрави, нови данъци. Реформаторският блок казва нещо съвсем друго – нови лица, нови правила, но обещаваме старите данъци. Нови данъци в България няма да има. За нас са важни нуждите на отделния българин и нуждите на обществото ни”, заяви Радан Кънев.

По негови думи България няма нужда от Доган и ДПС, както и от БСП. Според него властта на мафията, която те са създали, е задушила инициативата, творчеството и смелостта на българските граждани и е изпратила най-активната част от тях зад граница. България няма нужда и от еднолично управление на ГЕРБ, което да продължи с партизанщината в администрацията, с натиска върху правосъдието и рекета върху бизнеса, смята лидерът на ДСБ.

„България има нужда от прости неща – законност, свобода, много работа и правила, които да ни сложат на пътя на богатството. България няма нужда да се чуди коя стара дреха да извади от гардероба. Видяхме се в тези дрехи. Не изглеждаме добре и не се чувстваме добре. България има нужда от нови дрехи, от ново управление, от смела промяна. Преди всичко България има нужда от вас, защото тази промяна е във вашите ръце. Защото държавата е във вашите ръце. Политическата власт, от която сме доволни, или от която по-често се оплакваме, е във вашите ръце, във вашата бюлетина, на 5-ти октомври, с №7”, призова Радан Кънев.

Вторият във варненската листа на Реформаторския блок Касим Дал увери, че винаги е носил Варна в сърцето си и не е спирал да следи какво се случва в града. Той посочи със съжаление, че хората у нас са отчаяни, затова е нужен стремеж към върховенство на закона и борба с мафията – неща, с които според него реформаторите могат да се справят.

Българите имат нужда от работа и доходи. Те не желаят децата им да напускат страната, искат енергийно независима държава, която да може да ги защити от бедствия и аварии, заяви третият във варненската листа на блока Стилиян Гроздев. Той посочи, че след дълги години на разделение десните сили са на прага на своето истинско обединение, с шанс за пробив в политическата система и управление на страната. Според него Реформаторският блок е гарант за стабилност чрез реформи в икономиката, образованието, здравеопазването, социалната и демографската политика. Гроздев обясни, че хората очакват нормален живот, стабилни институции и върховенство на закона и призова реформаторите да се борят за всеки един глас на изборите.