Янко Станев напусна временните комисии в Общинския съвет
Янко Станев напусна временните комисии в Общинския съвет / Дарик Варна, архив

Общинските съветници Миглен Тодоров и Янко Станев напуснаха всички временни комисии, в които участват. Пред колегите си Станев аргументира желанието си с мотива, че така или иначе участва в работата, ако има нужда от съдействие.

Славчо Славов от ГЕРБ пък поиска да бъде освободен от комисията по околна среда, тъй като скоро разбрал, че е неин член.

По-рано съветниците решиха да се създаде работна група по спорт, която да подпомага дейността на ресорната комисия към местния парламент.

„В момента се работи на парче. Много от решенията изискват консултации със специалисти, а да се пишат писма е тромаво. Освен това, е редно да се създаде цялостна стратегия за спорта в града", обоснова нуждата от работна група председателят на комисията по спорт Благомира Александрова.

В нея ще има различни специалисти, общо 11 души. Сред тях ще има общински съветници, общественици, представители на администрацията и др.

Групата ще се събира веднъж в месеца и ще изготвя идеи. Тя ще бъде открита и всеки, който има желание, ще има възможност да присъства.

Съставът на работната група ще бъде предложен от председателя на Общинския съвет и ще бъде приет след широко обсъждане.