Пуснаха сводник под парична гаранция
Пуснаха сводник под парична гаранция / Sofia Photo Agency, архив

Мярка за неотклонение “парична гаранция” наложи Районен съд - Варна на 35-годишния А. М., привлечен като обвиняем за  трафик на хора. Спрямо него са предявени обвинения затова, че през различни периоди от време сам, и в съучастие в някои от случаите с други лица, набирал и приемал отделни жени с цел да бъдат използвани за предоставяне на сексуални услуги в апартамент под наем в кв. „Младост” във Варна. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 хиляди до 20 хил.лв.

Мъжът е осъждан досега, също за тежки умишлени престъпления. Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, но не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да осуети разследването. Събрани са доказателства, че А. М. се е явил доброволно пред разследващите органи на 13 януари тази година и впоследствие на 17 януари, когато е бил призован и са му били предявени обвинения.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража” и определи на А.М. по-леката мярка „парична гаранция” в размер на 3000 лева. Обжалването на мярката е в 3-дневен срок.