/ / iStock/Getty Images
Мъж е бил прострелян в централната част на Варна късно снощи.

Простреляха мъж, докато разхожда кучето си

Малко след 21:00 часа миналата вечер постъпва сигнал за инцидент, възникнал в района на кръстовището на ул. "Генерал Колев" с ул. "Драва Чех" във Варна. 

29-годишен мъж е бил прострелян. Ясни са участниците в инцидента, задържан е 40-годишен мъж.

Простреляха мъж край Копривщица, има задържан

МВР работи по детайли около инцидента, съобщиха от полицията. Междувременно, прокуратурата във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство. Пострадалият е , бил откаран в болницата, където му е била извършена животоспасяваща операция. Той е с опасност за живота.

Стрелецът е 40-годишен мъж, който е бил задържан за 24 часа. Той първо напуснал местопроизшествието, но после се върнал. Стрелецът ще бъде привлечен като обвиняем за опит за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, уточняват от прокуратурата.

Арестуваха младеж, стрелял с газов пистолет срещу възрастен мъж

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия, негов приятел и стрелеца. Приятелят на простреляния и задържания имали дюнерджийници, а помежду им често възниквали спорове, че единият "краде" работниците на другия.

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите им се засекли на варненски централен булевард, където е станал опитът за убийство.