счупено стъкло
счупено стъкло / БГНЕС
Очевидец на инцидента подал информация за номера на колата

С обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала на съд 20-годишната Диана И. за извършено престъпление.

На 16 декември миналата година на пешеходна пътека на кръстовището на бул. "Република“ с бул. „Сливница“ във Варна на зелен светофар подсъдимата предприела десен завой, като не пропуснала 11-годишно дете, което пресичало  с тротинетката си. Колата на водачката ударила момчето. От удара то се облегнало на предния капан, а тротинетката му се озовала под колата й. Вместо да излезе и да види какво е станало, да окаже помощ, жената започнала да ръкомаха от колата пострадалото момче да се махне от пътя й. Подала рязко газ и напуснала местопроизшествието. 

Пътният инцидент на пешеходната пътека бил забелязан от очевидец, който дори тръгнал след колата на Диана.

Пострадалото дете се обадило на родителите си. Било отведено в болница, където лекарите установили травма на коляното и контузия на ръката, които по смисъла на закона са средна телесна повреда.

Майката на детето потърсила помощ в социалните мрежи да бъде издирен водачът, който избягал от местопроизшествието. Очевидецът на инцидента откликнал и подал информация за номера на колата. Така започнало разследването срещу 20-годишната Диана И.

По време на разследването в качеството й на обвиняема Диана И. се възползвала от правото да не дава обяснения. Престъплението се доказва от събраните свидетелски показания, фотоалбум, писмени документи и експертизи.

Предстои делото срещу Диана И. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.