/ / / Thinkstock/Getty Images
Въззивен протест срещу квалификацията на престъплението и размера на наложеното наказание на подсъдимия за убийството в девненска дискотека Виктор Панайотов е внесла Окръжната прокуратура във Варна в Апелативния съд, съобщиха от обвинението. 

33-годишният охранител на дискотека „Акапулко“ бе признат за виновен за извършеното убийство на 22-годишния Мартин Тодоров от село Николаевка от състав на Варненския окръжен съд, който му наложи наказание 15 години лишаване от свобода при строг режим. 

15 години строг затвор за охранител за убийство пред дискотека

С присъдата на първата съдебна инстанция  Виктор бе оправдан по първоначално повдигнатото обвинение от прокуратурата – умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено с особена жестокост. 

Окръжната прокуратура във Варна протестира и наложеното наказание. Вместо 15 години затвор, обвинението предлага в протеста си Апелативният съд да приложи по-тежко наказуемото престъпление, като му определи наказание „Доживотен затвор“. Ако въззивната инстанция прецени, че това наказание е прекомерно тежко, Окръжната прокуратура предлага като алтернатива съдът да наложи на Виктор 20 години лишаване от свобода.  

Престъплението е било извършено на 28 ноември 2015 година в девненския кв. „Повеляново“. Подсъдимият Виктор бил повикан от работещия там Крум А. по повод свада и сбиване с клиент на заведението. 22-годишният Мартин  празнувал в дискотеката с приятеля си Руси В. предстоящата сватба с неговата сестра.

Обвиненият за убийството в Девня носел мачете в колата си
 
Подсъдимият охранител пристигнал на мястото и след като се осведомил къде се намират клиентите, които не искали да напуснат дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. 33-годишният мъж нападнал Мартин и започнал да му нанася с нож множество удари по тялото. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния младеж. 

На приятеля му Руси В. също бил  нанесен побой. Той бил ранен в бедрото, но успял да сигнализира на спешния телефон 112  за случилото се. Пристигналият медицински екип констатирал смъртта на Мартин. 

Предстои Апелативният съд да разгледа протеста на прокуратурата срещу квалификацията и размера на наказанието на Виктор Панайотов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК