/ ъдебната палата на площад "Независимост" © Дарик Варна, архив
Разследван за няколко престъпления българин ще бъде предаден на германски власти, постанови Варненският апелативен съд. Това обаче ще стане, след като приключи наказателното дело, което се води срещу него в Районния съд в морската столица.   

Красимир Д. е издирван от прокуратурата във Висбаден за „организиран грабеж“, „мошеничество“, „подправка на административни документи и търговия с тях“ и „търговия с незаконно отнети превозни средства“. Деянията са извършени през есента на 2017 г. 

Противно да твърденията на защитата, че властите в Германия не са предоставили категорични данни, че именно Красимир е издирваното лице, съдът счита, че Европейската заповед за арест съдържа всички данни относно самоличността, гражданството и адреса на лицето.

Варненският апелативен съд сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция, според които са налице предпоставките за екстрадицията на българина, за да бъде за наказателно преследван в Германия за извършените престъпления. 

Въззивният съд намира, че съвсем правилно Окръжният съд в морската столица е отложил предаването на Красимир на германските власти до приключване на висящото наказателно производство срещу него.