Полицията за арестувания журналист: Псувал е лекарите и „униформените”
Полицията за арестувания журналист: Псувал е лекарите и „униформените” / Снимка: Личен архив

От варненската полиция излязоха с официално съобщение за ареста на журналиста Георги Александров. Според бюлетина на областната дирекция той е отправил обиди, нецензурни думи и псувни към служителите на „Бърза помощ” и служителите на реда.

Официалната информация от полицията гласи следното:

„На 05.04. т.г., около 00:10 часа, е получен сигнал от екип на «Бърза помощ» за лице в безпомощно състояние в градинка на ул. „Страхил Войвода”. На място е установен Г.А. на 32 г. от гр. Варна, неосъждан, който е прегледан от медицинския екип и освободен, при което мъжът изразява бурно несъгласие, извършва непристойни действия, нарушаващи обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към служителите на медицинския екип и на полицията, като е отправил към тях обиди, нецензурни думи и псувни. Г.А. е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство”.

Версията на Георги Александров, която вчера бе разпространена, е, че е бил в заведение заедно с приятели. Около полунощ му станало лошо и те го извели навън в градинка, където е повикана линейка. Заедно с нея пристигнал и патрул на варненската полиция. Александров помолил да бъде заракан до „спешното” и да му ударят инжекция, защото се чувствал зле, вместо това обаче полицаите го нарекли „клошар”, обиждали го и се държали се арогантно. Той им отвърнал: „Ще се обадя на директора на полицията Чавдар Нанков, за да му кажа как се държат подчинените му полицаи с гражданите”. След тези един от „униформените” му забил шамар с думите „Сега ще видиш ти на кого ще се обаждаш! Сега ще ти спретнем едно дело и ще видиш!”, разказа Александров.