Варненски журналист с обвинение за хулиганство след сблъсък с полицаи
Варненски журналист с обвинение за хулиганство след сблъсък с полицаи / Личен архив, Фейсбук

Повдигнаха обвинение за „хулиганство и обида към властта” на Георги Александров, журналист от сайта Топ новини Варна, потвърди за Дарик самият той. За случая информира сайтът Афера, където е описан подробно скандалът между Александров и варненски полицаи, случил се през нощта срещу събота.

Георги бил в заведение заедно с приятели. Около полунощ му станало лошо и го извели навън в градинка, където е повикана линейка. Заедно с линейката пристигнал и патрул на варненската полиция. Георги Александров помолил да бъде заракан до „спешното” и да му ударят инжекция, защото се чувствал зле, вместо това обаче полицаите го нарекли „клошар”, обиждали го, държали се арогантно, на което Александров отвърнал: „Ще се обадя на директора на полицията Чавдар Нанков, за да му кажа как се държат подчинените му полицаи с гражданите”. По информация на Афера, един от униформените забил шамар на Георги Александров. „Сега ще видиш ти на кого ще се обаждаш! Сега ще ти спретнем едно дело и ще видиш!”, отвърнал единият полицай на Георги Александров.

В 0,30 часа на 5 април, събота, Георги е отведен в ареста на Първо райнно управление във Варна с белезници.

От 0,30 часа до 12.00 часа наобяд на 5 април на Георги Александров не бил даден достъп и възможност да се обади на адвокат или на свой близък.
Едва в 12.00 часа на 5 април Георги Александров позвънил на своя колежка с молба да му прати адвокат.

След като е бил прибран в ареста, журналистът е бил съблечен гол за проверка за наркотици. Такива не били открити. В 15.00 часа на 5 април Георги Александров вече е с повдигнато обвинение за „хулиганство и обида към властта”. Освободен е при пристигането на адвокат Бранимир Балачев.

Полицаите твърдят, че Георги Александров е псувал, официална информация от полицията обаче липсва.

Самият Георги Александров увери, че по-късно ще разкаже подробно за случая пред Дарик.