Петото издание на Oпера в Летния театър започва с „Дон Жуан” на 20  юни
Петото издание на Oпера в Летния театър започва с „Дон Жуан” на 20 юни / ТМПЦ Варна

Международният музикален фестивал „Варненско лято” започва с тържествен концерт на 14 юни от 20 часа в зала 1 на ФКЦ с емблематичната Българска рапсодия "Вардар" на Панчо Владигеров, представена от варненските филхармоници, под диригентството на главния диригент на Държавна опера Варна Светослав Борисов.

Опера в Летния театър започва от 20 юни до 23 август. Във варненския Летен театър меломаните са поканени да съпреживеят красотата на оперното изкуство под открито небе в 13 незабравими вечери.

На 20 юни от 21 часа ще бъде представена една от най-новите постановки на Държавна опера Варна „Дон Жуан” от В. А. Моцарт, в оригиналния режисьорски прочит на Александър Текелиев. В неостаряващия оперен трилър своето вокално и артистично майсторство ще покажат баритонът с великолепна международна кариера Венцеслав Анастасов в ролята на Дон Жуан и солистите на Варненската опера Евгений Станимиров, Линка Стоянова, Арсений Арсов, Ина Петрова, Илина Михайлова, Пламен Димитров. Дирижира младата и талантлива варненка Вилиана Вълчева с постоянен творчески адрес в Швейцария и стремителна кариера, белязана от наскоро спечелената международна стипендия на името на Рихард Вагнер.