Осъдиха автокрадец
Осъдиха автокрадец / netinfo

За противозаконно отнемане на автомобил, последвала повреда по него и изоставянето му без надзор, Варненският районен съд наложи ефективно наказание на 37-годишен мъж.  Престъплението е извършено на 14 септември 2012 година.

Подсъдимият е бил неправоспособен водач, който е успял да направи дубликат от автомобилните ключове на своя бивша приятелка, с която месеци преди отнемането живеели заедно. Вечерта на 13 срещу 14 септември 2012г., докато собственичката на автомобила била на работа нощна смяна, подсъдимият – 37-годишният М. Николов видял спрения на паркинг автомобил „Рено“ и с изработените от него ключове го привел в движение. Той шофирал из Варна, като около 2 часа, движейки се по бул. „Вл. Варненчик“ от автогарата в посока центъра, изгубил контрол над колата и се блъснал в еластичната ограда, разделяща двете платна за движение.

От удара колата се деформирала в предната лява част. Мъжът изоставил автомобила и побягнал, но мобилния му телефон останал в катастрофиралата кола.  Причинените повреди по автомобила са на обща стойност 906 лв.  37-годишният Николов е осъждан и има налагани ефективни наказания за тежки умишлени престъпления.

За конкретното деяние, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд му наложи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. Съдебният акт е окончателен.