Освободиха от длъжност трима общински шефове
Освободиха от длъжност трима общински шефове / DarikNews.bg, архив

Трима общински шефове са били освободени от длъжност днес следобед, пише агенция „Черно море”. Сред тях е и Стойчо Бакалов - шеф на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”. Другият шеф, който си тръгва от община Варна, е Станко Станков, който досега оглавяваше дирекция „Управление на собствеността”. Кметската администрация напуска и Иван Иванов, началник отдел „Контрол по търговската дейност и туризма”, който отскоро временно пое и звеното за строителен контрол в общината.

Освобождаването на Бакалов, Станков и Иванов е първият ход на новоизбрания кмет Иван Портних след заявката му за кадрови промени, които да обновят екипа и да подобрят работата на общинската администрация.

В екипа на градоначалника вече има едно ново лице – наскоро бившият шеф на варненската полиция Тодор Иванов пое задълженията на заместник-кмет, който да отговаря за сигурността и обществения ред в града. Очаква се скоро да стане факт и официалното назначение на д-р Лидия Маринова, която ще поеме зам.-кметския пост с ресор здравни и социални дейности.