Окончателно: Закриха автобусната линия №2
Окончателно: Закриха автобусната линия №2 / Дарик Варна, архив

Автобусните линии с номера 2,3,15,15Б,115,19,51 и 118Б ще бъдат закрити, решиха общинските съветници. Целта е да се оптимизира транспортната схема и да се съкратят линии, които се дублират с други. Осигурени са достатъчно автобуси и пътниците няма да имат затруднения с придвижването, увериха от ръководството на Градски транспорт.

Дебат на заседанието на Общинския съвет предизвика закриването на аспаруховската линия №2, която е на нулева печалба, въпреки субсидията.

Милена Георгиева от БСП предложи автобусната линия да продължи да функционира, тъй като обслужва два квартала и пет селищни образования и на нея разчитат много хора.

Решението за спиране на автобус №2 може би е прибързано с оглед и на течащия ремонт на моста, изтъкна Костадин Костадинов. Той уточни, че има и други дублиращи се линиии като 22 и 41 например, които не са предложени за оптимизиране.

Закриването на автобус №2 е усъвършенстване на транспортната схема. Освен това една линия винаги се контролира по-лесно, коментира Янко Станев.