Ограничават поставянето на бараки във Варна и курортите
Ограничават поставянето на бараки във Варна и курортите / netinfo
Да бъде ограничено поставянето на временни преместваеми търговски обекти на територията на Варна и курортните комплекси - реши Общинският съвет, след като прие предложение за промяна в наредбата, регламентираща реда за разполагане на търговски обекти. Предложението бе на “Коалиция за Варна”.

Съветниците решиха да бъде оттеглено предложението разрешителните за преместваеми търговски обекти да бъдат с тригодишен срок, защото това би затруднило работата на администрацията по премахването на незаконните бараки.

Варна не се нуждае от този тип услуги, заяви общинският съветник Пламен Начков, според когото градът ни трудно би се превърнал в европейска столица на културата, ако не бъде изчистен от павилионите. В тази връзка председателят на комисията по туризъм и търговия Светлан Златев заяви, че в общинския бюджет са предвидени над 150 000 лева за премахване на бараки, а веднага след изборите се предвижда да бъдат премахнати 50 обекта.

По-рано днес съветниците възложиха на кмета да проведе процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на строителството на завод за преработка на твърди битови отпадъци във Варна. Заради голямата обществена значимост на проекта определената за изпълнител фирма ще бъде одобрена и от Общинския съвет преди сключването на договора с нея.