Няма да сменят шефа на Флотски арсенал
Няма да сменят шефа на Флотски арсенал / DarikNews.bg, архив

Досегашният шеф на кораборемонтния завод „Флотски арсенал - Терем“ Георги Стойков остава на поста си и няма да бъде сменян. След като работниците от завода два дни организираха протести и се обявиха срещу смяната на ръководството, днес техни представители са се срещнали с премиера Бойко Борисов, който е обещал, че Стойков ще запази поста си.

Според Олга Иванова от организацията на КНСБ в завода министър-председателят се е ангажирал да спре регистрацията на новия управител Савин Попов, който до една седмица трябваше да бъде вписан официално в Търговския регистър. Вчера и във вторник, работниците не допуснаха в сградата Савин Попов и искаха обяснение от шефовете в София защо се налага освобождаването на досегашния им директор. В знак на протест във вторник работниците от "Флотски арсенал" затвориха пътя от Белослав за Варна, а в следобедните часове протестираха и на Аспарухов мост.

Очаква се в 11 часа утре пред портала на завода да има импровизирана пресконференция, на която работниците ще обявят края на стачните действия и блокадите на пътища.