Наркоман ще търка нара заради грам хероин
Наркоман ще търка нара заради грам хероин / netinfo
8 затвор и 1000 лева глоба е наказанието, което 24-годишният Велислав Кенаров получи за притежание на наркотик, реши Районният съд. Кенаров бе осъден за притежание на 5 пакетчета с хероин с общо тегло 0,722 грама, на стойност 47 лева, открити у него на 18 май тази година.

Според съдебно-психиатричната експертиза Велислав е хероинозависим, а от февруари т.г. е включен в програма за лечение с метадон. 24-годишният младеж има действаща условна присъда. Съдът приведе в изпълнение и наложеното му с определение на Варненския окръжен съд от 2006 г. наказание за подобно деяние, а именно – 10 месеца лишаване от свобода.

С друго свое решение от днес Районният съд вкара за постоянно в ареста 19-годишния В.М. Той е обвиняем за действия на полово удовлетворение с лице от същия пол при използване на сила и заплахи. Непосредствено след извършване на деянието на 18 септември т.г. В.М. се укрил, което наложило да бъде обявен за общодържавно издирване.

19-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Присъдата, която го грози, е от 2 до 8 години затвор.

Задържане под стража съдът наложи и на 26-годишния М.М., обвиняем за палеж, извършен на 12 ноември. М.М. е вече осъждан за престъпления от общ характер, съобщават още от пресслужбата на Районния съд.