Наказаха хулиган с условна присъда
Наказаха хулиган с условна присъда / DarikNews.bg, архив

След постигнато споразумение, Районният съд наложи условна присъда на 21-годишен младеж за хулиганство. И. Иванчев бе наказан с 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок. Той ще търпи и „обществено порицание“ в кметството по местоживеене.

Хулиганските действия са извършени вечерта на 2 май и в ранните часове на 3 май миналата година. В нетрезво състояние, около 23 часа на 2 май, подсъдимият младеж се движел пеша в квартал „Владиславово“ и бил забелязан от водачи на автомобили да събаря казани за смет. Един от шофьорите спрял колата си в опит да избегне евентуално произшествие или сблъсък с пияния младеж, но конфликтът се задълбочил.

Двамата се сбили, а подсъдимият с ритник счупил задното панорамно стъкло на автомобила. Бил подаден сигнал в полицията и на местопроизшествието пристигнал дежурен екип. 21-годишният Иванчев се държал агресивно и спрямо служителите на реда, поради което бил отведен с белезници в Трето РУП на МВР. В полицейското управление, а впоследствие и при преглед в спешния медицински център, младежът продължил да се държи арогантно и неуважително, като отправял закани, обиди и ругатни към присъстващите наоколо.

Младежът има предходно осъждане като непълнолетен. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.