Награждават победителя в конкурса за талисман на Тол Шипс
Награждават победителя в конкурса за талисман на Тол Шипс / netinfo

Заместник-кметът Коста Базитов ще връчи наградата на победителя от конкурса за проект на „Талисман – Гларус“ за предстоящата през месец октомври регата „Тол Шипс“.

Гларус ще бъде талисман на международната регата „Тол шипс“, на която Варна ще бъде домакин от 1 до 4 октомври. Резултатът стана ясен след проведен конкурс, организиран от Община Варна. По регламент в него се включиха ученици от V до XII клас от варненски училища и извънучилищни школи, читалища, студиа и общински детски комплекс. Участниците в конкурса можеха да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники, като всеки участва само с една визия и послание към него.

14 души подадоха 12 проекта на хартиен носител и 2 по електронна поща. Жури, съставено от представители на организационния комитет за регатата, разгледа проектите и отличи най–добрите от тях.

На първо място е класиран проектът на Мария Трофимова, ученичка в XII клас в НУИ „Добри Христов“. Журито определи и две поощрителни награди - на Йордан Павлов и Явор Нанков.