Морски момичета със свой остров на благотворителност
Морски момичета със свой остров на благотворителност / Даниел Дойен

Остров на милосърдието в морето от страдащи, болни и жертви на насилие деца ще изградят две млади жени. Риалити звездата Златка Димитрова от Бургас и гримьорът Маринела Димитрова от Варна стартират кампания по благотворителност, чиято цел е да се осигурят средства за български деца в неравностойно положение. За целта Маринела Димитрова, която живее и твори в Антверпен, осигурява тениски с щампа на съвместната й работа с фотографа Даниел Дойен, а Златка се заема с мисията да ги популяризира. В началото 20 % от средствата по продажбите ще отиват за болни деца. Останалите са за разходи по създаване на нови серии от модни атрибути, които също ще се продават с цел благотворителност и на които Златка ще бъде лице.

Първата част от кампанията ще се проведе през септември в София, където Златка Димитрова ще направи фотосесия с тениските, предоставени от M&B make up T-shirt. Фотогараф ще бъде Ивайло Станев, а снимачната площадка ще е в Creative hall. “Въпреки, че живея в Белгия, аз си оставам българка и моята единствена цел не е просто да създавам нови модели, а да оставя следа. И искам тя да е в родната ми страна. Там, където децата имат нужда от средства. Там, където болни момичета и момчета са оставени на произвола, заради идиотщината на всички възрастни. Казвам това, тъй като народът ни е виновен, че си избира неграмотни и нагли политици. В Европа, а и в Йоханесбург, където съм живяла две десетилетия, никой няма да позволи да изостави пострадало дете на произвола“, споделя Маринела.

„Ако спрем да мислим меркантилно, ако всички осъзнаят, че парите не са най-важното на света, определено България ще започне да се развива”, убедени са още двете морски момичета. В кампанията ще се включи и фотографът Даниел Дойен от Белгия. Самият той никога не е ходил в България, но е слушал много за страната ни от Маринела Димитрова, с която работят съвместно по време на сесии. Желае да посети Варна и вероятно това ще се случи през следващото лято. Дойен ще направи снимките на всички продукти, които ще се продават в България, както и тези на бъдещата им съвместната работа.

Автор: Нели Кирчева, Антверпен