Найден Найденов
Найден Найденов / личен архив, facebook
Треньорът на КПС Варна: Дюбютанти сме, но се хвърляме и за титлата
101015
Треньорът на КПС Варна: Дюбютанти сме, но се хвърляме и за титлата
  • Треньорът на КПС Варна: Дюбютанти сме, но се хвърляме и за титлата
Изключително щастлив от спечелената купа на България по водна топка е гордият с отбора си КПС „Варна” играещ треньор Найден Найденов. Варненци подчиниха на финала на „Черноморец” Бс с изразителното 7-1. В интервю за Дарик радио Найденов  сподели, че след спечелената купа, тимът ще се цели и в титлата при мъжете. 

„Финалът за купата си протече, както си трябва. Двата отбора играха доста сериозно един срещу друг. Познават се. Съперникът е много силен отбор, но аз бях наблюдавал доста от предишните им мачове и смятам, че тактиката, която изградихме, помогна за този резултат. Имаше и доза късмет, но момчетата влязоха в този мач с желанието да вземат финала. Това е”, коментира в интервю за Дарик радио играещият треньор Найден Найденов.
 

КПС Варна
личен архив, facebook


„Водната топка е един прекрасен спорт, който доста здравословно развива децата от ранна възраст. Това е много мъжки спорт, признат за най-труден в света. Децата в нашия клуб започват да практикуват водна топка от 6-годишна възраст. Имаме и 31-32 годишни състезатели. От отбора, извоювал купата, най-малкият е роден 2002-а година, а най-големият съм аз”, сподели още треньорът.

Запитан какви са целите в първенството, той отвърна:
„ Главният приоритет на клуба сега е медал в шампионата при мъжете. Но ние се хнърляме и за титлата естествено. Факт, че спечелихме купата още на първата година при дебюта си при мъжете. Не зная дали някой друг клуб е успявал да направи това нещо. 

Найденов не пропусна да похвали всички деца в клуба:
Децата, юношите в нашия клуб са много интелигентни. Те са много добри ученици, освен много добри спортисти. 80-90 % от всички гарнитури в клуба ни учат в елитни училища”. 

Найден  Найденов, който е един от националните селекционери при 15-годишните, припомни, че в четвъртък предстои пътуване до Грузия. Там ще бъдат изиграни два турнира. Вторият  (29-31 март) е  квалификация за европейско първенство. След това предстои участие на Европейското, което  ще бъде в град Бургас от 21-и до 28 юли. 


 Съставът на КПС „Варна”, носител на Купата на България за 2019-а година:

Вратари: Станислав Райков, Веселин Димитров
Защитници: Александър Велков, Димитър Димитров, Христо Левичков
Леви крила: Александър Аенски, Борис Цанков, Георги Ганчев
Десни крила: Александър Панайотов, Денис Станков, Велимир Цанков
Централни нападатели: Александър Матев, Денис Жеков
Треньор: Найден Найденов

Чуйте цялото интервю с Найден Найденов в приложения звуков файл.