Крадецът на плочки твърдял, че е платил за тях
Крадецът на плочки твърдял, че е платил за тях / Фейсбук

Мъжът, поръчал да изкъртят и приберат част от току що наредените плочки на тротоара на бул. „Христо Ботев“ преди два дни, твърди, че е платил за тях. Детайлите около случая се изясняват, но човекът е заявил, че е имал уговорка да вземе строителните материали, пише Moreto.net.

Вчера органите на реда са издирили лицето и в имота му в „Боровец ЮГ“ са открили 175 от общинските плочки. Човекът е на 42 години от Варна и няма съдебно минало. Той е един от мъжете, заснети на видеото, разпространено от очевидци в социалните мрежи в последните дни. Лицето е било на мястото на кражбата с джипа си, който пък е бил паркиран пред камиончето, на което са натоварени плочките. В процеса на разследването е станало ясно, че другите двама мъже, които се виждат да къртят и прибират строителните материали са били работници, наети от него.

По случая има образувано досъдебно производство. След като то приключи ще стане ясно и за какъв род престъпление става въпрос. Служителите на МВР все още издирват четвъртия мъж, станал известен от разпространените в социалните мрежи клипчета. Това е човекът, който прибира плочки в багажника на черен автомобил, паркиран на пътното платно. Той също се издирва усилено от полицията, но все още не е установен заради техническо забавяне.

Намерените 175 плочки вече са върнати на собственика им – община Варна.