Кметският кабинет - отворен за посещения
Кметският кабинет - отворен за посещения / netinfo
Дни на отворените врати обявиха райониите администрации и кметства във Варна, за да се запознаят гражданите с работата в тях. Инициативите са по повод Европейската седмица на местната демокрация, която стартира днес. Варна е сред избраните четири пилотни града заедно с Одеса, Мадрид и Брюксел. Това е второто участие на морската столица в инициативата, която се провежда под егидата на Конгреса на местните и регионалните власти и на комитета по местна демокрация към Съвета на Европа.

Основната цел е да се повиши осведомеността на гражданите за работата на общинската власт, както и възможностите да участват във взимането на решения на местно ниво. По време на европейската седмица на местната демокрация общинските комисии ще бъдат открити за посещение. Ден на отворените врати ще има от 11 часа днес в кметския кабинет, където градоначалникът ще отговаря на въпроси на граждани.

Предвиденено е провеждане и на Дни на отворените врати за запознаване с работата на Общинския съвет. В програмата е включено и награждаване на победителите от ученическите конкурси за есе и рисунка на тема "Кмет за един ден?". Ще се проведат състезания по интензивно ходене и баскетбол.

Програмата във Варна ще продължи до 20 октомври.