Китанов остава на „Тича” засега
Китанов остава на „Тича” засега / gong.bg

Младият вратар на Черно море Георги Китанов ще остане на „Тича" засега, научи Гонг. Главна причина той да продължи кариерата си в Черно море и през втория полусезон е контузията, която получи в мача с Левски за купата.

Травмата на Китанов не е сериозна, но това, че напусна принудително игра толкова рано в двубоя не позволи на чуждестранен скаут да гледа наживо изявите му срещу „сините".

От известно време насам италиански и белгийски клубове проявяват сериозен интерес към 17 годишния страж на „моряците". Гонг видя чуждестранни емисари в домакинския мач на Черно море срещу Миньор, но тогава Китанов нямаше почти никаква работа в рамките на вратата си. Присъствието на скаути по време на гостуването на Левски за Купата пък се оказа безпредметно заради травмата на талантливия вратар. По всички личи, че рано или късно Китанов ще бъде привлечен в отбор от чужбина, както заради качествата си, така и заради възрастта си.

От началото на сезона в Черно море упорито налагат Китанов като първи вратар. Още от първия кръг треньорският щаб му гласува доверие при домакинството срещу Лудогорец. Китанов премина през юношеския национален отбор, където бе и капитан, а вече получава повиквателни и за младежката ни гарнитура.