Качват малките варненци на картинг и уиндсърф
Качват малките варненци на картинг и уиндсърф / dariknews.bg

3000 деца от 25 варненски училища ще участват в Междуучилищен шампионат по картинг и школа за безопасност на движението. Това ще стане в рамките на проект на Министерство на образованието, спечелен от варненския спортен клуб „Делта мотор спорт”, съобщи кметът Кирил Йорданов.

За обучението министерството ще даде 314 000 лева, като средствата ще бъдат използвани за възпитание на децата по безопасност на движението и създаването на умения за шофиране на бързоходни машини, посочи Йорданов.

По друг проект на образователното министерство 1000 деца от Варна и Бургас ще получат начална подготовка по уиндсърф и ветроходство. Проектът е на стойност 264 000 лева и с продължителност една година.

В събота в морската столица ще се проведе велошествие, в което ще се включат всички варненски клубове. Шествието ще потегли в събота от 10 часа от градския часовник и ще продължи до амфитеатъра в морската градина. Там ще бъдат представени най-новите модели велосипеди от колекция 2010-та, като демонстрациите са насрочени за 18 часа.