Иван Славков катастрофира с кола на съдебна охрана
Иван Славков катастрофира с кола на съдебна охрана / © снимка: DarikNews.bg архив

Бившият общински съветник Иван Славков е катастрофирал тази сутрин в София с кола на съдебна охрана. Заради хлъзгавия път лек автомобил не е могъл да спре навреме и се е забил в буса, който е транспортирал Славков от варненския затвор.

След бърз преглед лекарите са установили, че бившият президент на "Спартак" е добре. По-късно той е бил откаран в Съдебната палата, за да даде показания по делото срещу Антон Савов - Тони Мамата, разследван за разпространение на наркотици.

Пред съда свидетелят е заявил, че се познава с подсъдимия Савов, както и със Златомир Иванов - Баретата, но не е имал никакви бизнес отношения с тях.

Иван Славков е в ареста от октомври 2008 г. с обвинение за наркоразпространение, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора. Миналите два мандата той беше общински съветник от ДПС, а на последните избори се яви като независим, но не успя да влезе в местния парламент

Иван Славков е един от 24-мата обвиняеми по така нареченото мегадознание. 19 от тях признаха вината си и подписаха споразумения за присъдите си с прокуратурата. Сред тях са и други двама общински съветници - баща и син Данови, които вече са на свобода. Иван Славков отказа споразумението и предпочете процеса.