Иван Портних: С Николай Костадинов сме успешният екип за Владиславово
Иван Портних: С Николай Костадинов сме успешният екип за Владиславово / пресцентър

„Имаме нужда от енергичен човек като Николай Костадинов, за да продължим заедно обновяването на Владиславово, което започнах преди две години“. Това каза новоизбраният кмет на Варна Иван Портних, в разговор с жители на района.  В неделя Николай Костадинов, кандидат на ГЕРБ за кмет на „Владислав Варненчик“, ще се яви на балотаж.

В непринуден разговор с хората Иван Портних  припомни свършената работа по време на неговото управление на града – изградена бе нова сграда към ОДЗ 11 и нова ясла, обновен бе паркът, в квартала вече има нови детски и спортни площадки. Една от най-важните задачи бе и рехабилитацията на бул. „Трети март“, който бе изоставен от десетилетия. И в момента във Владиславово продължават мащабните улични ремонти.

„Не сме забравили и хората от „Кайсиева градина“. Знам, че оценяват новите автобуси, които доставихме за варненци“, каза Иван Портних. „Готов е проект за възраждане на квартала, който предвижда рехабилитация на уличната мрежа, облагородяване на междублоковите пространства, озеленяване, изграждане на нови паркоместа“, допълни той.

Иван Портних и Николай Костадинов  споделиха, че усилията за развитие на зелената система ще продължат, както и работата по изграждане на детски и спортни площадки. Хората изразиха задоволството си от решения проблем с недостига на места в детските заведения, както и от създаването на условия за игра, включително и за деца с увреждания – площадка със специални уреди вече функционира в квартала.  „Като човек, който живее във Владиславово, знам колко много усилия положи Иван Портних, за да започне промяната тук, в нашия район.  Като част от неговия екип съм мотивиран да работим заедно, за да може промяната да стигне до всеки дом“, каза Николай Костадинов.

Подкрепата си за него в разговор с жители на района заявиха и народният представител от ГЕРБ Павел Христов, както и новоизбрани общински съветници.