Илко Раев отново шеф на Фестивален комплекс, този път в Суворово
Илко Раев отново шеф на Фестивален комплекс, този път в Суворово / festcomplex-suvorovo.com

Новоизграденият Фестивален и спортен комплекс в Суворово ще бъде открит с тържество на площада пред сградата на общината. То започва в 17 часа, а час по-късно ще бъде прерязана лентата на комплекса.

Участие в тържеството ще вземат представителният духов оркестър на ВМС и местни фолклорни състави. Веселин Маринов пък ще е звездата на концерта, който ще се проведе в зала 1 на комплекса. На откриването са поканени и цял куп известни личности. Сред тях са Ицхак Финци, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Искра Радева, Хайгашод Агасян, Недялко Йорданов и др.

Фестивалният и спортен комплекс в Суворово е построен по Европейски проект по Програмата за развитие на селските райони. Проектът е реализиран в периода между 2009 - 2012 г. Комплексът е с разгъната застроена площ в размер на 3600 кв.м.

Сградата се състои от две тела. Едното е обособено като спортна зала с игрално поле за хандбал, баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички и тенис на корт. Проектирани са също трибуни с капацитет в зависимост от проявата между 450 и 1200 зрителски места.

Второто тяло е двуетажно, като на първо ниво се намира фоайе, кафе-клуб, конферентна зала, съблекални, лекарски кабинет и помещения за съдии. На второ ниво са разположени медиен център и ложи към спортната зала, фитнес, зала за тенис на маса, съблекални, сауна, стаи за солариум и масаж, както и помещения за администрацията.

Управител на комплекса в Суворово ще е Илия Раев, който 25 години ръководи Фестивалния и конгресен център във Варна.