Глобиха немец за дребно хулиганство
Глобиха немец за дребно хулиганство / netinfo
Немски турист бе наказан с 80 лева глоба от Варненския районен съд за дребно хулиганство и непристойно поведение на публично място, съобщиха от пресслужбата на институцията. 24-годишният немски гражданин от руски произход Витали Херман бил задържан вчера следобед от служители на V РПУ в спа-хотел "Хелиос" на Златни пясъци във видимо нетрезво състояние.

Около 14,30 ч. администраторът и охраната на хотела потърсили съдействието на полицията, след като не успели да убедят младежа да се прибере в стаята си и да не смущава нормалната почивка на останалите гости. Полицаите опитали да въдворят ред като отвели Витали Херман отново в стаята му на 6 етаж в хотела. Младежът обаче продължил да буйства и да отправя нецензурни и обидни думи към органите на реда, дори направил опит да прескочи перилата на балкона пред стаята си. Тогава се наложило полицаите да го транспортират до участъка.

Днес нарушителят заявил пред съда, че няма ясен спомен за действията си под влияние на алкохола, но съжалява за случилото се. Той е поискал да му бъде наложено административно наказание, вместо ефективно да прекара още няколко денонощия в ареста. Освен глобата от 80 лв. Витали Херман ще трябва да внесе по сметката на съда и разноските за преводач по делото.