Екипи разчистват паднали дървета и клони във Варна
Екипи разчистват паднали дървета и клони във Варна

Екипи от отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна работят по разчистването на щетите, причинени от силния вятър днес.

До момента при дежурния към общината са постъпили сигнали за паднали дървета, клони, огради от строителни обекти, рекламни пана, наклонени ремонтни скелета на сгради. Сформирани са допълнителни групи от общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, които работят с дежурните по райони и малките населени места.

Реагирано е и са обезопасени от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /ПБЗН/ - Варна сигнали за паднали дървета на бул. „Хр. Смирненски“ до вятърната мелница, в ж.к. „Чайка“ бл.12, на ул. „Янко Карагяуров“ и ул. „Прилеп“, на обръщача на сп. „Почивка“ и наклонено скеле на ул. „Котел“. Паднало дърво на бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Дрин“ е премахнато съвместно от ПБЗН и екип на Община Варна, отработени са и сигналите на паднали дървета на ул. „Студенска“, ул. „Подвис“, ул. „Гладстон“, ул. „Петър Райчев“. 

След утихване на вятъра започва извозването на дървените трупи и клони от общинското предприятие и сметопочистващите фирми.