Дадоха паркинга на ФК на общинското предприятие, съветник видя опасност от дела
Дадоха паркинга на ФК на общинското предприятие, съветник видя опасност от дела / Дарик Варна

Паркингът на Фестивалния комплекс да бъде включен в списъка за управление от общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона", решиха съветниците от комисията по собственост и стопанство. Идеята е, стопанисвайки обекта, общината да реализира печалба.

Според общинския съветник Петър Липчев прехвърлянето на паркинга не е редно, тъй като по документи, с които той разполагал, актът би бил нищожен.

"По документи паркингът е публична държавна собственост. Той е едно цяло с Фестивалния комплекс, който също е държавен. Няма да гласувам нещо, което би вкарало общината в дела", обясни Липчев.

От местната администрация пък заявиха, че по техни данни паркингът е общински, но приеха документите на съветника, за да се установи защо има разминаване.

Общината да спре да бъде донор и да раздава своята собственост призова на заседанието общинският съветник от БСП Аврам Тодоров. Повод за изказването му стана искането от страна на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик" да получат за безвъзмездно ползване общинско помещение от 47 квадрата на ул. "Ст. Богориди".

"Колко организации още ще храним? Като ще раздаваме помещения, поне да има минимален наем. Общината благотворително дружество ли е?", попита реторично Тодоров.

Мнението на съветника обаче не срещна подкрепата на колегите му, които гласуваха в полза на Съюза на офицерите.