Автомобилните премиери на 2012-та идват във Варна на GRAND AUTO
Автомобилните премиери на 2012-та идват във Варна на GRAND AUTO / Grand Mall

Безпрецедентен брой участници - 28 автомобилни марки, ще се представят във Варна на второто издание на изложението Grand Auto от 18 до 24 октомври в Grand Mall.  Пробивът беше направен миналата година, когато за пръв път  в България автомобилно изложение се проведе на територията на търговски център с огромен успех. Тогава участниците бяха 19. Сега идват повече марки във всички сегменти.
Солидно ще бъде представен премиум сегментът. Познавачите на лукса ще могат да видят най-новото от Mercedes, BMW, Audi, Alfa Romeo, Lexus, Jaguar, Land Rover, Jeep и Volvo.

Създадените в Ловеч автомобили на Great Wall отново ще получат вниманието на публиката. Европейските марки WV, Citroen, Renault, Dacia, Skoda, Fiat, Peguet, Opel, Chevrolet и американската Ford ще участват с големи изложбени площи.
Станалото традиционно силно азиатско участие ще бъде продължено с новите модели на KIA, Nissan, Honda, Mazda, Subaru, Suzuki, Hundai.
За пръв път на изложението ще участват и електрически превозни средства с марка Emo – един сегмент, който гледа към бъдещето.
Новите модели на всички участници ще бъдат разположени на 4 138 кв. м. по етажите на най-големия търговски център край морето, ще бъде осигурен и тест драйв.

„В цели 6 дни по време на изложението ние даваме възможност на варненци и гостите на града да огледат внимателно новите автомобили и спокойно да направят своя избор тук, на място. Очакваме всички български премиери на марките участници да дойдат на Grand Auto и то на специални цени”, посочва Офер Миретцки, управител на Оркид МултиКомплекс Варна, собственик на Grand Mall.

Официален застраховател на изложението е ЗАД “Армеец”, а официален лизингодател Райфайзен лизинг България ЕАД. Входът за изложението е безплатен.

Подгряващо събитие на Grand Auto ще стане първото по рода си състезание по майсторско шофиране с автомобили Great Wall Voleex C10.

Състезанието ще бъде на 15 септември от 12 ч. на откритото най-горно ниво на паркинга в Grand Mall. Ще включи състезание по майсторско управление с автомобили Voleex C10, предоставени от Варна Моторс ООД. Участниците ще се напреварват и да подредят най-бързо и оптимално багажа във Voleex C10. Ще бъдет проверени и  познанията им за автомобила.

Първата награда е Great Weekend  - уикенд за двама с тестов автомобил Voleex C10 в СПА-хотел. Подгласниците ще получат Great Dinner – вечеря за двама в престижен ресторант и Great Wash – ваучер за 4 комплексни измивания на лек автомобил. Всички участници в състезанието ще получат рекламни подаръци, а за зрителите са осигурени безплатни храна и напитки. Шоу елемент в програмата ще внесе демонстрацията на ретро-автомобили от „Ретро-клуб Варна“.

Записвания за кръга по майсторско управление ще се приемат по e-mail  varnamotors@greatwall.com до 18:00 ч. на 14.09.2012 г., както и в деня на състезанието на място от 11:30 – 12:30 ч.

За Grand Mall и Orchid Development Group Ltd.:


Orchid Developments Group Ltd. е инвеститор с висок авторитет на пазара на недвижими имоти, листван на алтернативния сегмент на Лондонската стокова борса (AIM). Orchid осъществява дейност във всички основни сегменти на пазара на недвижими имоти в България. Групата има проекти в София и Варна и управлява хотел на Златни пясъци. С повече от 150 милиона евро инвестиции, Orchid Group е една от най-известните компании в сферата на недвижимите имоти в България.

Grand Mall е най-големият търговски център във Варна, който е изграден в съответствие с най-високите международни стандарти. Инвестицията на компанията надхвърля 120 милиона евро.

Това е най-големият търговски център във Варна с:
•    над 150,000 кв. м. обща разгъната застроена площ
•     най-близкото разположение до центъра на Варна
•    над 50,000 кв. м. отдаваеми търговски площи
•    над 220 магазина