/ СИДП
Пет домакинства от община Търговище ще посрещнат коледните празници на топло благодарение на Държавното горско стопанство /ДГС/ в Търговище, съобщи директорът му Стела Атанасова, цитирана от БТА. Над 30 пространствени кубически метра дървесина дариха горските на крайно нуждаещи се, които нямат възможност да си осигурят отоплението през тази зима, информират от Стопанството.

Дървата са конфискувани при на проверки в териториалното поделение. Отнети са от бракониери, извършвали незаконна сеч в държавните горски територии.

Всяка година помагаме на няколко семейства, които нямат финансова възможност и не могат да си купят дърва за огрев. Най-често това са възрастни, болни или хора с различни увреждания, които не им позволяват да работят. Към част от нуждаещите се ни насочват кметовете по места, а други ни пишат, като хората са съвестни и винаги прилагат документи, за да ни покажат защо искат помощта ни, коментира Атанасова.

Решението за дарение се взима от УС на Североизточното държавно предприятие, но никога не се отказва на хора в беда, които разчитат на помощ от горските, за да бъдат през студените месеци на топло.
БТА