Очаква ни дъждовно и студено време
Очаква ни дъждовно и студено време / Thinkstock/Getty Images
Жълт код за дъжд е обявен за Старозагорска област. Код от същата степен е валиден и за още пет области- Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали.В тези райони на страната ще има значителни валежи от дъжд, като очакваните количествата са 20-30 л/кв.м.
 
Жълт код за сняг е в сила за 10 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София област, София-град, Перник, Кюстендил. В по-голямата част от тези области ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка с дебелина до около 10 см.

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг. Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса. Максималните ще са от 0-4 градуса в северозападните до 8-12 градуса в югоизточните райони от страната, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg