Живко Тодоров: До момента не съм проявявал интерес към кметския пост
Живко Тодоров: До момента не съм проявявал интерес към кметския пост / DarikNews.bg, архив
Живко Тодоров: “До момента не съм проявявал интерес към кметския пост”
38511
Живко Тодоров: “До момента не съм проявявал интерес към кметския пост”
  • Живко Тодоров: “До момента не съм проявявал интерес към кметския пост”

С 6% е спаднало доверието към министър-председателя Бойко Борисов през последния месец. Това показват резултатите от национално представително проучване за нагласите на обществото към последните скандали с изнесените разговори от СРС-та на социологическата агенция „Галъп".

В студиото на Дарик-Стара Загора депутатът от ГЕРБ от старозагорски регион Живко Тодоров коментира резултатите от проучването така: "Трудно е да се коментират данните от социологически проучвания, защото често има разминавания и се объркват хората. В крайна сметка в държавата не е важно кой какъв рейтинг има, а кой каква работа е свършил. Целта на атаките, които бяха отправени чрез скандалните СРС-та, беше да се намали доверието към ГЕРБ. В навечерието на местните и президентски избори се цели да се създаде впечатление, че и настоящите управляващи са като предишните, а не се отчитат реалнопостигнатите резултати и промените, които се правят. България в момента стои стабилно на фона на световната икономическа криза, създават се възможности за инвистиции в държавата. Около тези дебати нищо не се коментира. Говори се само за записи, за полицейщина като целта на всичко това е да се изкриви дневният ред на обществото".

На въпроса дали бившите членове на РЗС, които вече твърдо подкрепят политиката на ГЕРБ, няма да се откажат от подкрепата си в бъдещ решаващ момент, Тодоров коментира, че управлението на ГЕРБ не е самоцел. "Ние не сме сключвали сделка с отцепилите се от РЗС нито сме раздавали постове. Това е искрена подкрепа на политиката, която води ГЕРБ. Каквото и да се хвърля като обвинения срещу правителството, това е най-доброто, което съществува като политическа сила в момента".

Що се отнася до имената, които се коментират в общественото пространство, за кандидат-кметове на община Стара Загора, Тодоров бе категоричен, че това ще стане ясно най-рано през май месец. До момента никой не е разговарял с него по този въпрос и лично той не е проявил желание.

По покана на Живко Тодоров американският посланик Джеймс Уорлик ще посети Стара Загора на 17 февруари, когато ще бъде открита фотоизложбата на Иво Хаджимишев „Архивът Гипсън І и ІІ". Тя се състои от множество любопитни фотографии, запазени от 1912-1913 г.

Целият разговор с Живко Тодоров може да чуете в прикачения звуков файл.