Заради несъобразена скорост - млад мъж загина, жена е в болница
Заради несъобразена скорост - млад мъж загина, жена е в болница / ОД на МВР Стара Загора

20-годишен младеж от село Ракитница загина на място при катастрофа. Инцидентът е станал при движение с несъобразена скорост в участъка от село Богомилово към село Ракитница. Лекият автомобил "Хонда Сивик" напуснал пътното платно, завъртял се и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара водачът е загинал на място. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Заради несъобразена скорост - млад мъж загина, жена е в болница
netinfo
От пресцентъра на полицията съобщават за още един пътен инцидент. 29-годишна старозагорка е загубила контрол над автомобила си "Ланчия Капа" и се е блъснала в автобусна спирка и крайпътно дърво. Инцидентът е станал на пътя от Стара Загора за Старозагорски минерални бани, отново при движение с несъобразена скорост. В резултат на удара жената е получила счупване на ляв крак и е настанена за лечение в Многопрофилната болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

11 катастрофи с 3-ма загинали и 11 ранени са станали поради движение с несъобразена скорост по пътищата в областта през януари. През първия месец на годината полицейските служители са констатирали 2109 нарушения на скоростните режими. Съставени са 1781 акта и 328 глоби с фиш.