/ Община Добрич
Започва националната кампания „България дарява“ за популяризиране и насърчаване на дарителството към граждански организации и сдружения. Тя ще се проведе от 22 до 31 март.
 
Общоизвестно е, че у нас младите хора с увреждания много трудно намират работа. Крайно необходимо е както в много страни по света и тук да се създадат за тях условия  макар и за почасова работа, за да се чувстват полезни, а да не живеят само от социални помощи. Затова е много важно е да им помогнем рано да бъдат насочени към подходяща за тях професионална сфера - чрез информиране, обучение и подкрепа.
 
Гражданско сдружение „Алтернатива 55”-Стара Загора застава зад каузата да подпомогнем децата от Центъра за деца с генерализирани разстройства в развитието, за ранно насочване към избор на подходяща професия, която отговаря на интересите, възможностите и потребностите им, за тяхното развитие, социализиране и достоен самостоятелен живот като възрастни хора.

"Ние се включихме с кауза , която ще ни позволи да продължим и затвърдим добрите резултати от работата ни през 2018 г. за подкрепа на децата с аутизъм в насочване към подходяща професия, към развитие и интегриране в обществото", подчертават от "Алтернатива 55".
 
Лесно е! Да покажем съпричастност!

Повече за кампанията на https://bulgariadariava.bg/…/programa-za-sotsializatsia-i-…/