Започна събарянето на 24 незаконни ромски постройки в старозагорския квартал "Kольо Ганчев". От началото на годината до сега собственици  доброволно са премахнали още толкова.  От общината увериха, че са спазени всички процедури, а заповедите за събаряне са връчени преди една година.
 

незаконни постройки
Дарик Стара Загора


незаконни постройки
Дарик Стара Загора


Близо 40 хиляди лева струва на местната администрация събарянето на къщите извън закона, издигнати на общински терен от близо 4 декара.

Вътрешният министър: Необходима е комуникация с различните общности

Собственици на тези постройки преди време на среща с кмета Живко Тодоров поискали да им бъде предоставено на същото място имот, но съгласно закона е необходимо първо да се премахне незаконния строеж, а след парцелиране общината да ги продаде на търг. Нито един от ромите не е искал да бъде настанен в общинско жилище.
 

незаконни постройки
Дарик Стара Загора


незаконни постройки
Дарик Стара Загора


Около 40 са обитателите на незаконните къщи, сред тях има и деца. Няма напрежение между собственици и охраняващите ги униформени. През 2014 година, в ромския кв. "Лозенец,  бяха съборени над 90 постройки, сред които и масивни къщи. Предстои догодина да бъдат премахнати още 56