Започна доизграждането на канализацията на село Богомилово
Започна доизграждането на канализацията на село Богомилово / Община Стара Загора

Заместник-кметът на община Стара Загора Янчо Калоянов и кметът на село Богомилово Петър Коев направиха първата копка за доизграждането на канализацията на селото.

Близо 10 млн.лв. ще бъдат инвестирани за доизграждане на канализацията. Ремонтните дейности са част от изпълнението на Интегрирания воден проект за Стара Загора.

„По норма броят на населението не отговаря на изискванията за такава голяма инвестиция, но благодарение на усилията на кмета Живко Тодоров проектът беше спасен, в резултат на което за 1357 жители към 2015 година ще бъде завършена канализационната мрежа. След 10 месеца Богомилово ще има друг облик", каза по време на церемонията за първа копка днес зам.-кметът Янчо Калоянов.

„Такова мащабно вложение не е правено досега в историята на селото. Всяко едно от 850-те домакинства ще усети ефекта от него", добави кметът на Богомилово Петър Коев.

Ще бъдат изградени общо 20 км канализационна мрежа. Четири групи започват работа на обекта като в последния етап те ще станат 5 и ще успеем да спазим сроковете, увери изп. директор фирмата изпълнител Латьо Латев.