Хванаха каруца с крадени дърва
Хванаха каруца с крадени дърва / DarikNews.bg, архив
Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 35-годишен мъж за хулиганство и нападение над горски служител край с. Зимница.

Случаят е от 8 февруари. Около 12 часа, при извършване на обход, трима служители на Държавно горско стопанство – Мъглиж забелязали, че по черен път между николаевските села Зимница и Елхово, се движела каруца, натоварена с дървен материал.

Горските, които били в служебен автомобил, застигнали и спрели за проверка превозното средство. При проверка е установено, че  дървата са незаконни, тъй като нямат придружаващ документ и са без поставени горски или контролни марки.Горските служители разпоредили на нарушителя да се насочи към намиращия се в близост асфалтов път, където да му бъде съставен акт по Закона за горите.

Близо до пътя обаче, три автомобила препречили пътя на горските служители. От тях излезли няколко мъже, които започнали да викат и да искат обяснение за извършената проверка спрямо нарушителя.

На мястото пристигнали още трийсетина души като един от тях бил и 35-годишния обвиняем. Той бил силно афектиран и агресивен, носел дървена тояга и през отворения прозорец на служебния автомобил, нанесъл удар по главата на един от горските служители като и по моторното превозно средство.

Пострадалият, който управлявал автомобила, успял да излезе на близкия асфалтиран път, а по-голяма част от насъбралите се лица се разбягали. На място били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ - Мъглиж, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Обвиняемият бил санкциониран преди по Закона за горите за незаконен добив на дърва. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора той е задържан за срок от 72 часа.

Продължават процесуално-следствените действия по делото, което се наблюдава от Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък.