наркотици
наркотици / netinfo
Двама мъже от Раднево са задържани за разпространение на наркотици.

При претърсване на хале в индустриалната зона на града е открита изградена оранжерия за отглеждане на големи количества канабис. Намерени са 408 бр. саксии със засети стръкове канабис, с височина от 170 см. до 180 см., 37 бр. отоплителни лампи, заедно с трансформатори и ел. оборудването към тях, 5 бр. вентилатори, климатик, 2 бр. уреди за отчитане на температурата и влажността в помещението, напоителна система за капково напояване. Намерен е и чувал, пълен с листа от канабис.

В помещения в същата сграда, обитавани от единия задържан, са намерени и иззети незаконно притежаван боен пистолет „Маузер“, кал. 6,35 мм. с два пълнителя за него, 108 боеприпаса от различни калибри, стъклен буркан с 6,65 гр. марихуана, найлоново пликче „клик система“ с 1,8 грама марихуана, найлоново пликче „клик система“ с 0,1 грама метамфетамин и електронна везна.

При претърсване на лек автомобил. „Ауди“ са открити 1,48 грама марихуана.
 
Двамата мъже са задържани първоначално за срок до 24 часа, а с постановление на РП – Раднево им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.