Задържаха 27-годишен, пребил жестоко млада жена
Задържаха 27-годишен, пребил жестоко млада жена / DarikNews.bg, архив

27-годишен е с постоянна мярка „задържане под стража" заради побой над жена.

На 12 ноември в нощно заведение в Стара Загора, обвиняемият се запознал с 24-годишна жена. Около 6 часа сутринта той и двама негови приятели й предложили да я откарат до дома й. Тя се съгласила и се качила в автомобила на обвиняемия, управляван от негов приятел. Вместо в дома й, пострадалата била откарана на безлюдно място в парк „Митрополит Методи Кусев", където мъжът поискал сексуална услуга. Пострадалата отказала категорично, което го ядосало и той пребил жената.

Тя получила множество травматични увреждания - прорезни рани в областта на лицето и счупване на левия крак. Обвиняемият и приятелите му изоставили пострадалата в безпомощно състояние и избягали от местопрестъплението. По-късно жената успяла да се придвижи до пътя, водещ до МБАЛ "Тракия", където била намерена от екип на автомобил за Спешна помощ. Пострадалата била транспортирана в болничното заведение в тежко състояние.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора се установява, че обв. Милен Г. е извършил деянието. Той не е криминално проявен и до момента не е осъждан.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Милен Г. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата мярка за неотклонение "задържане под стража" може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.