Възстановиха електрозахранването в Гълъбово
Възстановиха електрозахранването в Гълъбово / БГНЕС

Спряното късно снощи електрозахранване в град Гълъбово и региона вече е възстановено. Това обявиха министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков, началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов и кметът на Гълъбово Николай Тонев. Без ток остават само в с. Мусачево и отдалечения кв. Митьо Станев, където екипи работят за отстраняване на повредите.

Регионът остана без електричество след като високите води на река Сазлийка заляха отново подстанция "Гълъбово". Новоизградената дига край съоръжението не издържа и то отново се оказа под вода. Заради наводнението тази сутрин в общината бе обявено бедствено положение.

От снощи на място работят аварийни екипи, получено е съдействие от звената на "Пожарна безопасност" и от Бургас, които разполагат с по-мощни помпи за изпомпване на водата.

Тази сутрин аварийно електрозахранване бе осигурено само за болницата и някои детски градини. По-късно токът бе пуснат навсякъде като в момента общината получава електроенергия от "Мини Марица Изток". Ситуацията ще остане без промяна до отводняването на помпената станция в града.