Възраждат масовия спорт в старозагорското село Богомилово
Възраждат масовия спорт в старозагорското село Богомилово / Общинска администрация - Стара Загора

С тържествен водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Галактион, официално беше открито игрище за мини-футбол в село Богомилово. То е част от спортен комплекс, който ще бъде изграден по проект на стойност 498 000 лв. Проектът е дело на арх. Паскал Паскалев, а зад него стои група ентусиазирани представители на местния бизнес, обединени около идеята да възродят масовия спорт за малки и големи, обясни лекоатлетката-ветеранка Красимира Чахова, председател на местния Спротен клуб „Ракета".

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който преряза лентата на игрището, благодари за усилията и за възможността всички желаещи да спортуват. Той отбеляза, че това може би е най-доброто игрище за футбол на малки вратички в общината. „Ще се радвам оттук-нататък това игрище да се пази, а Община Стара Загора да успее да помогне на този проект да бъде реализиран докрай", добави още Тодоров.

Възраждат масовия спорт в старозагорското село Богомилово
netinfo

„Поклон пред тези, които отделиха от залъка, лептата, за да направят едно спортно съоръжение, където от деца до възрастни ще се състезават. А оттук ще излязат спортисти, които само Бог знае как ги определя. Нека Божието благоволение, което сте извършили, многократно се връща, за да създавате условия и за други спортове, защото Стара Загора се гордее със своите спортисти, които са тръгнали оттук", поднесе благословията си и митрополит Галактион.

Спортният комплекс ще бъде изграден на общински терен, определен за спортна и развлекателна дейност. Новооткритото игрище с изкуствено покритие и размери 4525 м, ще бъде ползвано от всички желаещи по график, но с предимство за децата на Богомилово. Към него се предвиждат още съблекални, складови помещения, паркоместа, като общата площ ще бъде близо 13 000 кв.м. Ще бъдат изградени още два тенискорта, с възможност единият да бъде комбиниран с игрища за волейбол и баскетбол, две игрища за бадминтон, велоалея и детски развлекателен кът.

Възраждат масовия спорт в старозагорското село Богомилово
netinfo

В първата среща на игрището за минифутбол първият гол за сборния отбор на Община Стара Загора отбеляза кметът Живко Тодоров. Мачът завърши при резултат 2:1 за местния клуб „Ракета", който беше възстановен наскоро, но датира от 1962 г.

На откриването присъстваха още зам. областният управител Петко Карагитлиев, зам.-кметът Йордан Николов, кметът на Богомилово Петър Коев, общински съветници, бизнесмени и много жители на селото.