топъл обяд в Казанлък
топъл обяд в Казанлък / Община Казанлък
До 24 юли e удължен срокът за предоставяне на услугата „топъл обяд“ по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Казанлък“.
 
От 4 май до момента топла храна за обяд - супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт всеки работен ден се доставя до дома на 200 потребители.

Дейностите по проекта се изпълняват от „Домашен социален патронаж“, гр. Казанлък. Информация и/или заявка за включване в услугата „топъл обяд“ може да бъде подавана на следните телефони: 0884 600 281, 0431 98 285, както и на ел. поща dspkz@abv.bg, всеки работен ден от 08:30 до 16:30 часа.
 
 За да бъдат включени в „топъл обяд“ потребителите трябва да попадат в следните целеви групи:
 
-Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

-Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;

-Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
 
Нуждаещите се могат да разчитат и на допълнителна подкрепа, като закупуване на хранителни продукти, лекарства, продукти от първа необходимост. Покупките се извършват с техни лични средства.
 
Проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Казанлък“ е финансиран по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“.