Успешно представяне на проекта „Долината на розите и тракийските царе“ на изложението в Берлин
Успешно представяне на проекта „Долината на розите и тракийските царе“ на изложението в Берлин / община Казанлък

От 5 до 9 март за пореден път европейският проект „Долината на розите и тракийските царе" показа своите дейности и цели пред широка публика, с участието си в най-значимия туристически форум в световен мащаб - ITB Берлин 2014.

Това изложение е най-голямото по площ и посещаемост, не само на стария континент, но и в целия свят.

Община Казанлък и нейните туристически партньори - общините Карлово, Павел баня, Сопот и Мъглиж, бяха представени от Станимир Юруков, координатор по проекта от община Казанлък. Проектът бе презентиран на атрактивен щанд, като общата площ на българския сектор, организиран от Министерството на икономиката и енергетиката бе близо 500 кв. м. Всички посетители, „отбили" се в Долината на розите и тракийските царе, бяха посрещани с локум с вкус на рози, както и със снимки за региона от привлекателните рекламни материали, изработени по проекта. Интересът към региона бе изключително висок, като отзивите от страна на туроператори, туристически агенти и хора, работещи в този сектор, бяха изцяло положителни. Всички пожелаха успех и бързо утвърждаване на региона като център, привличащ туристи не само с интерес към културно-историческото наследство и маслодайната роза, но и за посетители, търсещи друг вид алтернативни форми на туризъм, които се предлагат в тази част на страната, съобщават от пресцентъра на община Казанлък.

Проектът „Долината на розите и тракийските царе" ще участва в още три международни туристически борси - в Румъния, Русия и Франция.

На национално ниво изложенията са в градовете Велико Търново, София, Бургас и Русе. Общият брой на всички изложения, в които проектът участва са 16.

До момента в нашата страна проектите, участващи на толкова международни и национални туристически борса, са изключително малко. По този начин Община Казанлък и нейните партньори по проекта показват пред всички заинтересовани страни изключителните ресурси, с които те разполагат.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, по договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.2-02/2011/006.